Herkomst en Ontstaan

De Maltezer stamt voort uit Italië en is ontstaan in de Oudheid

Rasstandaard

De Reu wordt zo’n  21 tot 25 cm. groot en weegt 3 tot 5 kg. het Maltezer teefje wordt zo’n 20 tot 25 cm. 3 tot 5 kg.

Deze Maltezer pups zijn momenteel beschikbaar

vrouwtjes staan op een roze/bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

    

Karakter van de Maltezer

Maltezer pups zijn rustig, evenwichtig, meegaand, beweeglijk, vriendelijk, gezellig, intelligent, speels, uitbundig, leergierig en gevoelig. Het klassieke gezelschapshondje, zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Vriendelijk voor vreemden, kan leven in kleine woningen zonder tuin. 
Een Maltezer kan prima opschieten met kinderen en zal dus een leuke speelkameraad zijn voor hen. Het is ook een hondje dat zich heel sterk aan zijn baasje hecht.

Opvoeding en Sociale aanleg van de Maltezer

Maltezer pups passen zich altijd moeiteloos aan aan de omstandigheden en de opvoeding verloopt daarmee ook redelijk gemakkelijk. 
Ze mogen nooit met harde hand opgevoed worden want ze zijn gevoelig voor de intonatie van de stem en ze zitten graag in het gezelschap van hun gezin.

Zijn gedrag in het bijzijn van kinderen is voorbeeldig. Hij is erg tolerant en speelt er graag mee. Ook met andere honden en andere huisdieren kan de Maltezer goed overweg. Als er bezoek komt er ook geen enkel probleem.

Type Hond en Levensverwachting

De Maltezer is een gezelschapshond en wordt gemiddeld 12 tot 15 jaar oud.

Vacht en Kleur

De vacht van de Maltezer bestaat uit lange, witte, zijdeachtige haren die heel zwaar zijn. De maltezer heeft geen ondervacht. De haren worden gedragen met een scheiding op de rug.

Neus

Klein neusje, grote ronde en donkere ogen, hangende oren, verliest geen haar(=ruift niet), de staart is gekruld door het gewicht van het haar.

Verzorging van de Maltezer

De vacht moet elke dag goed gekamd en geborsteld worden. Om traansporen te vermijden, af en toe de ogen schoonmaken met een daartoe bestemde lotion.

Als er haren in de ooghoeken groeien die het zicht zouden kunnen belemmeren of de oogbol irriteren is het best van deze te verwijderen door ze korter te knippen. Als u het niet ziet zitten de lange vacht elke dag te kammen en te verzorgen, kan u ook de vacht korter knippen. Best is ook van hem regelmatig te laten toilleteren om het overtollige haar weg te nemen.

Beweging

De maltezer pups hebben niet veel beweging nodig maar als u hen meeneemt voor een fikse wandeling zullen zij dat met plezier accepteren. 
Zowel in de tuin als in huis voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle omstandigheden aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.