Herkomst

Frankrijk

Historiek

Rond 1860 importeerden enkele Franse fokkers een paar Engelse buldoggen van zéér kleine gestalte, die ze naderhand met franse terriers en misschien ook wel met mops of andere kleine doggen kruisten, die eigendom waren van de slagers van de Hallen.
Eigenaardig genoeg werd de Franse Bulldog eerst in de Verenigde Staten officieel erkend en niet in Frankrijk of Engeland. In het begin van de 20° eeuw werd de Franse Bulldog het modeobject van de Franse arbeidersklasse, en dan vooral in Parijs. Hoewel de Franse Buldog in Frankrijk tegenwoordig minder verspreid is dan vroeger, heeft hij gewonnen aan sociale status en zijn zijn baasjes meestal mensen uit de gegoede klasse.

Deze Franse Bulldog pups zijn beschikbaar op dit moment

vrouwtjes staan op een roze/bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

Beige, fawn en fawn-witte pups:

  

Blauwe pups:

  

Zwarte, gestroomde en zwart-witte pups:

    

Karakter van de Franse Bulldog

De Franse Buldog is rustig en levendig op de goede momenten. Een verrassend goede waakhond, die u ogenblikkelijk op de hoogte zal De Franse Buldog is gewoon gek op kinderen en weet dan ook van geen ophouden. Met andere honden of met andere huisdieren zijn er slechts héél zelden problemen van verstandhouding.

Opvoeding van de Franse Buldog

Een Franse buldog leert snel iets nieuws aan en is zeker niet moeilijk op te voeden.
De Franse bulldog kan echter wel jaloers zijn bij overdreven aandacht van zijn baas voor iets anders. Ze worden dan ook graag als een deel van het gezin beschouwd.
U dient echter wel consequent te zijn met uw Franse Bulldog, want door zijn sprekende gezichtsmimiek en zijn sterke gevoel voor humor kan hij u snel de verkeerde beslissingen laten nemen. De Franse Bulldog is zeer gevoelig voor bepaalde stemmingen thuis, maar ook voor de manier waarop u tegen hem spreekt.

Type en Levensverwachting

De Franse Bulldog is een gezelschapshond en (ook Buldog geschreven) wordt over het algemeen zo’n 11 tot 12 jaar.

De Rasstandaard

De schouderhoogte is 25 tot 35 cm. ze wegen over het algemeen tussen de 8 tot 13 kg.

Vacht en Kleur

Franse Buldog hebben dicht aaneenliggend en glanzend kort haar. De toegestane kleuren zijn gestroomd, zwart, wit, wit met gestroomde vlekken en fawn.

Beweging

De Franse Bulldog heeft ook weinig beweging nodig en kan dus zowel in een appartement als in een woning met of zonder tuin gehouden worden. Een blokje om lopen is voor hem al méér dan voldoende. Het is af te raden om hem zware inspanningen te laten maken bij extreem hoge temperatuur.

Verzorging van de Franse Buldog

De ogen en gezichtsplooien van de franse bulldog pup en volwassen hond proper houden. Het is aangeraden om de vacht regelmatig met een rubberen borstel door te borstelen. De oren moeten ook van tijd tot tijd nagezien worden op eventueel aanwezig vuil.