Herkomst en Ontstaan

De Bichon Frisé stamt voort vanuit België enFrankrijk. Het ras is ontstaan in de 15e eeuw

Type

Het is een Gezelschapshond, een perfecte gezinshond.

Deze bichon frisé pups zijn reeds verkocht…

(nieuw nestje beschikbaar vanaf 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een roze/bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

Karakter van de Bichon Frisé

Bichon frisé pups zijn rustig, evenwichtig, meegaand, beweeglijk, vriendelijk, gezellig, intelligent, speels, uitbundig, leergierig en gevoelig. Het klassieke gezelschapshondje, zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Vriendelijk voor vreemden, kan leven in kleine woningen zonder tuin. 
Een bichon frisé kan prima opschieten met kinderen en zal dus een leuke speelkameraad zijn voor hen. Het is ook een hondje dat zich heel sterk aan zijn baasje hecht.

Opvoeding en Sociale Aanleg van de Bichon Frisé

Bichon frisé pups passen zich altijd moeiteloos aan aan de omstandigheden en de opvoeding verloopt daarmee ook redelijk gemakkelijk. 
Ze mogen nooit met harde hand opgevoed worden want ze zijn gevoelig voor de intonatie van de stem en ze zitten graag in het gezelschap van hun gezin.

Bichon Frisé zijn van nature sociale honden die zich het prettigst voelen als ze deel uitmaken van een gezin en overal mee naartoe mogen. Vanwege hun sociale aard gaan ze goed om met zowel soortgenoten, andere huisdieren als kinderen.

Zijn Levensverwachting

Van 13 tot 14 jaar.

De Rasstandaard

Schouderhoogte rond de 30 cm en gewicht rond 4kg

Vacht en Kleur

De vacht van de bichon frisé bestaat uit losjes hangende spiraalvormige haren. De bichon frisé heeft geen ondervacht. De kleur is altijd wit.Hij verliest geen haar(=ruift niet). Dus, is dit een rashond die ook perfect past voor mensen met een allergie.

Neus

Klein neusje, grote ronde en donkere ogen, hangende oren,

Verzorging van de Bichon Frisé

De vacht moet goed gekamd en geborsteld worden. Om traansporen te vermijden, af en toe de ogen schoonmaken met een daartoe bestemde lotion. Als er haren in de ooghoeken groeien die het zicht zouden kunnen belemmeren of de oogbol irriteren is het best van deze te verwijderen door ze korter te knippen. Best is ook van hem regelmatig te laten toilleteren om het overtollige haar weg te nemen.

Beweging

De bichon frisé past zich qua beweging aan aan uw situatie.