Herkomst

de Beagle is afkomstig uit Groot-Brittannië

Historiek

De Beagle zou afstammen van de ‘Chiens Courants Français’ ingevoerd in Groot-Brittanië in de 11e eeuw. Al vanaf zijn ontstaan in de 14e eeuw, werd zijn kleine gestalte geaprecieerd door de jagers om op konijnenjacht te gaan. 
In Groot-Brittantië was het in de 18e eeuw gebruikelijk bij de jagers te paard, om een kleine beagle mee te nemen in hun zadeltassen.

Deze Beagle pups zijn reeds verkocht…

(nieuwe nestjes beschikbaar vanaf 1 of 8 maart)

 vrouwtjes staan op een roze/bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

   beagle beagle beagle

Karakter van de Beagle

Beagle puppies zijn speels en vrolijk, aanhankelijk, rustig (ook als volwassen hond uiteraard). Een ” alle terreinen ” hondje; je kan hem in huis houden, buiten trainen, spelen, of jagen. Zeer lief voor kinderen.

Opvoeding en Sociale aanleg van de Beagle

Daar Beagle puppies van nature toch wat koppig zijn, is het aangeraden om met uw Beagle pup naar de gehoorzaamheidstraining te gaan. U doet er zichzelf een plezier mee! Na een paar lessen houdt U er een gehoorzame en zeer aanhankelijke hond aan over.De Beagle komt gemakkelijk overeen met kinderen, andere honden of andere huisdieren.

Wel is het belangrijk om de Beagle pup te doen wennen aan buitendieren zoals bij voorbeeld : kippen, schapen,… zodat hij er later (zeker als dat niet de bedoeling is) er geen jacht op maakt.

Type Hond

Het is een gezelschapshond,wordt ook gebruikt als jachthond

Zijn Levensverwachting

Dit ras wordt meestal 13 à 14 jaar oud.

De Rasstandaard

De Beagle wordt  zo’n 33 tot 41 cm.groot en weegt ongeveer 8 tot 14 kg

Vacht en Kleuren

Korte, gladde, glanzende vacht die weerbestendig is. Naar kleur toe zijn de meest voorkomende de driekleur (wit, bruin en zwart) en de tweekleur (wit en bruin).

Verzorging van de Beagle

Geregeld de vacht borstelen om dode en losse haren te verwijderen. Zoals bij alle rassen met hangende oren moet U ook bij uw Beagle de oren nu en dan nazien op eventueel vuil .

Voldoende Beweging

Gezien de Beagle van nature uit een jachthond is, is het wel een hond dat ietwat beweging vraagt. Een goed omheinde tuin waar hij in kan ravotten of regelmatige wandelingen zijn voor hem voldoende.