Eentje die bij onze levenstijl past…

Indien je je een pup wenst binnen te halen bij je thuis, doe je er goed aan om even te bezinnen. Dit is een behoorlijk belangrijke beslissing, want je brengt echt wel een nieuw gezinslid in huis!. Ga er maar van uit dat als je hond zich gelukkig voelt bij je thuis, dat jij dan ook best gelukkig zult zijn. Want met het juiste ras in het juiste gezin, verkoopt je hond geen overlast en bijt hij ook niet alles kapot.

hond&baasje

Een Chihuahua of een Maltezer zal bijvoorbeeld heel tevreden zijn in een appartement of een huis met weinig tuin. Je kan met hen even naar het park of tot bij de bakker voor een kleine wandeling, maar dat kan je niet maken met een Dalmatier of een Ierse setter, die hebben echt wel veel ruimte nodig én lange wandelingen, anders wordt het leven onaangenaam en voor jezelf en voor je hond.

 

Van een hond krijg je heel veel liefde terug, maar je moet er ook wat tijd insteken om met hem te spelen en uiteraard voor zijn opvoeding.

 

Kopen we een pup of nemen we een volwassen hond?

Na de aankoop van een puppy heb je wel wat extra werk om hem zindelijk te leren en een goede opvoeding te geven. Mag hij in de woonkamer, mag hij in de zetel komen liggen of wil je dat niet ?

Je eigen regels in jouw huis aanleren, dat gaat héél makkelijk bij een pup, want hij weet van niets anders….

 

Bij een volwassen hond wordt dat een heel ander liedje.  Als je een volwassen hond in je huis brengt die andere regels gewoon is (bij zijn vroegere baas)dan bij jou, dan wordt het heel moeilijk om die slechte gewoonten ooit nog weg te krijgen. Ook moet je dan er wel écht extra aandacht besteden aan hoe goed of slecht de hond kinderen tolereert…

baas&hondje

Welke rassen zijn écht wel kindvriendelijk?

Er is méér dan keus genoeg aan hondenrassen die kindvriendelijk zijn. Wij geven je graag alle nodige info in dat verband, stuur gerust een mailtje naar [email protected]