Herkomst

Groot-Brittannië

Historiek

In de nestjes Cairn Terrier kwamen er van tijd tot tijd witte exemplaren voort.
Deze werden door de familie Malcolm geselectioneerd en voor het eerst in de streek van Argyll gekweekt. Het ras kende onmiddellijk een groot succes in gebruik tijdens de georganiseerde jachtpartijen.

De West Highland White Terrier ( westie) werd uiteindelijk officieel erkend in de 19° eeuw. Door selectie werd uiteindelijk een ander karakter bekomen dan bij de Cairn Terrier.

Deze Westie pups zijn beschikbaar op dit moment

vrouwtjes staan op een roze/bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

 

Type

Gezelschapshond, jachthondje, zoals de meeste terriers gefokt voor de jacht onder de grond,het allereerste gebruik was de jacht op ongedierte.

Levensverwachting

De West Highland Terrier wordt gemiddeld zo’n 12 tot 14 jaar oud.

Vacht

U moet weten dat de beharing van de West highland White terrier pups uit een dubbele vacht bestaat. De bovenste beharing is hard en ruw en mag geen krullen hebben, de onderste vacht moet zacht en kort zijn. De kleur moet altijd puur wit zijn.

Rasstandaard

De schouderhoogte bedraagt gemiddeld zo’n 25 tot 28 cm. en ze wegen tussen de 6 en 8 kg.

Karakter van de West Highland Terrier

Intelligent, speels, waaks, dapper. Een West Highland White terrier is een vindingrijk, slim hondje, dat niet snel van iets onder de indruk is. Het is een ras dat onverschrokken zijn eigendom zal verdedigen, zonder agressief of vals te worden. De West Highland White terrier (alsook de Scottish Terrier) werd wereldwijd bekend door het etiket op de flessen van een bekend whiskymerk.

Ze kunnen in het algemeen zeer goed opschieten met andere honden en houden ook veel van kinderen. Gezien het over een terrier gaat, kunnen ze ook wel tegen een duwtje. Het is belangrijk Uw Westie puppy reeds op jonge leeftijd te sociabiliseren naar andere honden toe. Dit zal voor zijn hele levensduur zijn gedrag zeer positief beïnvloeden.

Een West Highland White Terrier speelt graag met de bal, ze hebben graag wat beweging, maar kunnen ook perfekt gedijen op een flat of in een huis zonder tuin. Dan is het wél noodzakelijk om er dagelijks kleine wandelingen mee te maken.

Verzorging

De Westie hond ruift niet, en moet daarom enkele keren per jaar ” geplukt” worden. (trimsalon) Hij mag echter niet te vaak gewassen worden, omdat dit zijn haar te sluik maakt. Het is ook veel gemakkelijker wanneer de West Highland White terrier zich vuil heeft gemaakt, eerst zijn vacht te laten drogen, om hem daarna pas uit te borstelen.