Herkomst

De Golden Retriever is afkomstig uit Engeland en ontstond in de 19° eeuw

Historiek

De Golden Retriever is een zeer liefdevolle, genegen hond, die in de 19° eeuw ten tonele verschenen is tengevolge van kruisingen (zoals vaak het geval is) tussen de Tweed Water Spaniel, de (bleekgekleurde) Flat Coated retriever. De Golden retriever als ras werd voor de eerste keer tentoongesteld in 1908.

Deze Golden Retriever pups zijn reeds verkocht…

(andere nestjes beschikbaar vanaf 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

golden retriever golden retriever Golden Retriever pup

 

Karakter van de Golden retriever

De golden retriever heeft een zeer zacht karakter, is ook intelligent en actief. De Golden Retriever puppy is een grote kindervriend, die zeer veel genegenheid vertoont voor het hele gezin. Ook tegenover andere huisdieren en ten opzichte van andere honden gedraagt hij zich heel behoorlijk. De golden retriever puppy is zeer gemakkelijk af te richten en wordt ook soms opgeleid voor blindenbegeleiding. Het is zeker één van de allerbeste gezinshonden. Hij mag zich werkelijk de titel ‘ideale hond’ toemeten.
De Golden Retriever is zelfs nog meer populair in Noord-Amerika en Scandinavië dan in zijn land van oorsprong. Zijn geduld met kinderen is dan ook voorbeeldig.

Opvoeding van de Golden retriever

Bij de Golden retriever puppy heb je maar weinig problemen naar opvoeding toe, aangezien de Golden Retriever er prijs op stelt iets te kunnen leren. Hij is blij te mogen werken voor zijn baasje. U zal zien dat deze hond er plezier aan beleeft als u iets nieuws gaat ondernemen met hem. Naar de hondenschool gaan is voor de golden retriever en u een waar plezier en dit kunnen Wij u dan ook ten zeerste aanbevelen. Eenmaal dat de golden retriever volkomen uitgegroeid is, reken maar op 18 maanden, kan u hem ook naast u laten lopen wanneer u er op uit trekt per fiets.

Gewicht en Grootte

De Golden Retriever heeft normaal gezien een schouderhoogte tussen de 51 en 66cm. Hij weegt meestal zowat tussen de 25 tot 36 kg.

Vacht en Kleur

De vacht van de golden retriever is effen of licht golvend, met een ondervacht die goed bestand is tegen slechte weersomstandigheden. De kleuren kunnen varieren van lichtbeige tot crème kleur en ook goudgeel.
Een enkele plek met wat wit op de borst is toegelaten bij de golden retriever.

Type Hond

De Golden Retriever is als jachthond dan, een uitgesproken specialist voor de jacht op waterwild. Hij is verder wereldbekend als één van de gemakkelijkste gezelschapshonden, één van de best af te richten rassen, die ook veel gebruikt werd om blinde of gehandicapte personen te helpen.

Zijn Onderhoud

Door het jaar moet u slechts een keertje per week de haren van de golden retriever goed doorborstelen, dit om de dode haren te verwijderen. Hou er rekening mee om dit tijdens de ruiperiode wat vaker te doen.