Herkomst en Historiek

De Engelse Cocker is een van de zeven spaniëls die allemaal afstammen van Epagneuls die in vroegere tijden naar Engeland zijn gebracht.

De introductie van de Engels Cocker Spaniel in Frankrijk gebeurde door ene Paul Gaillard en dit in de late 19e eeuw. De origine ligt bij honden uit Wales en het zuidwesten van Engeland. De Engelse Cocker werd al snel populair bij zowel jagers als onder stedelingen. Het is dit succes dat in Europa leidde tot een ware rage voor Engelse rashonden.

Deze Engelse Cocker Spaniel pups zijn reeds verkocht…

(andere nestjes beschikbaar 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een roze tapijtje, de mannetjes op een blauw

 engelse cockerengelse cocker

Karakter van de Engelse Cocker Spaniel

Vrolijk, zacht, intelligent, kindervriend en matige blaffer. Levendig en koppig. In huis is hij een trouwe vriend, een medeplichtige zowat… Een engelse Cocker spaniël deelt de hartstochten van zijn baasje en heeft als enig verlangen dat zijn eigenaar tevreden is.

De Cocker Spaniel zijn bijzonder intelligente en  een zeer loyale honden, ze vereisen wél een energieke eigenaar, want ze zijn erg speels en actief. Dit levendige ras is een geweldig huisdier en zo’n pup brengt een  overvloed van vreugde in je leven.

Opvoeding en Sociale aanleg van de Engelse Cocker

De engelse cocker spaniël pups is zijn heel gevoelig en emotioneel en moeten dus met zachtheid en geduld afgericht worden. Een consequente opvoeding is noodzakelijk. Belonen werkt hier beter dan straffen. Omdat de Engelse cocker over een uitstekend jachtinstinct beschikt zal het vlugger afgeleid worden dan andere rassen. Balspelletjes en apporteren helpen bij de ontwikkeling van hun karakter.

Dit ras is voor iedereen vriendelijk maar moet wel als pup gesocialiseerd worden met andere dieren. De Engelse Cocker Spaniel is een echte kindervriend zolang hij met respect behandeld wordt.

Type Hond en levensverwachting

Deze rashond is een Jacht- en gezelschapshond, die gemiddelde zo’n 12 jaar oud wordt. Vroeger was de Engelse Cocker een uitstekende speurhond die gewaardeerd werd om zijn vasthoudendheid, onvermoeibaarheid en zijn beweeglijkheid op moeilijk begaanbaar terrein. Een nog steeds uitstekende jachthond die overgelopen is naar de gezelschapshonden.

Rasstandaard

Schofthoogte tussen de 39 en 41 cm. Het gewicht is ongeveer 13 kilo. De staart wordt niet meer gecoupeerd.

Vacht en Kleur

De vacht van de Engelse Cocker is glad, zijdeachtig en gematigd lang. Vierkante snuit en lange behaarde oren. Verschillende kleuren zijn mogelijk: roodbruin, zwart, black en tan en leverkleur zijn de meest voorkomende.

Verzorging van de Engelse Cocker Spaniel

De vacht van de Engelse Cocker Spaniel (lange vlakke of golvend) moet regelmatig geborsteld worden. Het haar tussen de achter- en voorpoten en het haar op de oren mogen niet vergeten worden.

Trimmen is nu en dan eens nodig. Ook de oren kijk je best nu en dan eens na om te reinigen en als zodoende een oorontsteking te voorkomen.De ogen moeten regelmatig gereinigd worden met een vochtig doekje.

Beweging

De Engelse Cocker Spaniel pup past zich in principe makkelijk aan uw gezinssituatie aan, maar door zijn jachtinstinct moeten er wel bepaalde zaken in acht genomen worden. Het is een levendige hond die graag beweegt en u zorgt best voor een omheinde tuin.