Herkomst

Groot-Brittannië

Type en Ontstaan

De Engelse Bulldog is een Gezelschapshond, een ras dat ontstaan is in de zeventiende eeuw

Deze Engelse Bulldog pups zijn reeds verkocht…

(nieuwe nestjes beschikbaar vanaf 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een bruin/rose tapijtje, de mannetjes op een blauw

engelse bulldog engelse bulldog engelse bulldog engelse bulldog engelse bulldog engelse bulldog

Rasstandaard en Levensverwachting

Een Bulldog meet zo ongeveer 30 tot 36 cm. en weegt veelal tussen de 20 en 30 kg. Hij wordt gemiddeld zo’n 9 tot 11 jaar oud

Karakter van de Engelse Buldog

Het karakter van de Engelse Bulldog is rustig, zeer lief, intelligent, tolerant, opgewekt, kindvriendelijk, moedig en soms hard voor zichzelf, voelt geen pijn, groot gevoel voor humor, sociaal met andere huisdieren. De ideale gezelschapshond voor iedereen die graag een rustige, brave hond wil. De Engelse Bulldog is een grote hond in klein formaat. Hij is erg aanhankelijk en leeft graag dicht in de buurt van zijn baasje en zijn gezin. Hij is absoluut niet geschikt als kennelhond. Hij waakt heel goed en blaft enkel wanneer het moet.

Opvoeding en Sociale aanleg van de Engelse Buldog

Deze honden zijn helemaal niet moeilijk om op te voeden omdat ze zo meegaand en intelligent zijn. De Engelse bulldog is zeer gevoelig voor het humeur van zijn baasje en ook voor de intonatie van de stem. Daarom is een opvoeding met zachte hand nodig. Wees altijd consequent en duidelijk tegen de Engelse Bulldog pup.

Het zijn prima speelkameraden voor andere honden en huisdieren, ook met kinderen kan hij goed overweg. Engelse Bulldogs hebben een groot gevoel voor humor en zijn zeer tolerant.

Vacht en Kleuren

De Engelse Bulldog is een kortharig ras, redelijk zacht bij het aanraken. De Engelse bulldog komt in verschillende kleuren voor. Zo heb je ze in het beige, roodbruin, wit, gestroomd en witgevlekt.

Neus

De Engelse Bulldog heeft een platte neus die zich heel dicht bij de ogen bevindt, ver uit elkaar liggende ogen, dik hoofd.

Verzorging

Zowel bij de Engelse bulldog pup als bij de volwassen versie moeten de dode en losse haren uit de vacht verwijderd worden met een rubberen borstel. Af en toe de gezichtsplooien schoon maken en verzorgen. De oren eens nazien op vuil.

Beweging

Een engelse buldog heeft niet veel beweging nodig, lange wandelingen hoeven dus niet. Hij zal al blij zijn dat hij een ommetje mag doen. Een Engelse Bulldog zit het liefst in de tuin of in huis, als hij maar dicht bij zijn baasje is. Een Engelse bulldog pup heeft voldoende rust nodig zodat hij energie kan opdoen om dan wat te spelen. Ze kunnen niet goed tegen de warmte, daarom zullen ze op warme dagen een koel plaatsje opzoeken.