Herkomst

Duitsland

Oosprong

Het is een zeer oud ras, dat echter pas in de 19° eeuw officieel erkend werd, vroeger werd de Pinscher gebruikt als ratier. Zijn huidig, delicate silhouet is het resultaat van een doorgedreven selectie.

Deze pincher pups zijn reeds verkocht…

(andere nestjes beschikbaar vanaf 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een roze tapijtje, de mannetjes op een blauw

pinscher pinscher pinscher pinscher dwergpinscher blauw&tan pinscher pinscher

Karakter van de Pinscher

Dwergpinscher zijn zindelijke, aanhankelijke en intelligente honden, wantrouwend tegenover vreemden. Een bijzonder leergierig hondje en een goede waker voor huis en tuin. De dwergpincher is niet bang om zich te verdedigen tegenover grotere honden. Hij zal ook niet nalaten zijn stevige gebit te gebruiken tegenover slecht gezinde personen.

Een Dwergpinscher pup eist niet zo veel ruimte, dus een appartement kan best voldoende zijn, maar dan moet u hem toch regelmatig eens laten rennen, zich uitleven kortom.

Sociale aanleg van de Pinscher

De Dwergpincher kan zeer goed omgaan met kinderen. Dit uiteraard, zo hij als pup reeds met kinderen contact heeft gehad. Het is ook belangrijk dat uw kinderen de dwergpincher niet uitsluitend als speelgoed aanzien en dat ze hem niet pesten. Hij zal waarschijnlijk wantrouwend staan tegenover voor hem wildvreemde mensen, maar de manier waarop u de dwergpincher opvoedt, bepaalt in grote mate zijn manier van reageren.

Type en Rasstandaard

Het is een gezelschapshond en ook wel een waakhondje.Ze worden plus minus 24 tot 30 cm groot en wegen ongeveer 2 tot 4kg

Beharing

De beharing van een dwergpincher is kortharig glad met een mooie glans, dicht aaneenliggend, harmonieus en gelijkmatig over het hele lichaam verdeeld. De toegestane kleuren zijn reerood, zwart met bruin, zwart, blauwgrijs met tan, peper en zout kleur.

Opvoeding van de Pinscher

Het is zeer goed voor de socialisatie van uw dwergpincher pup om ermee naar een puppytraining of gehoorzaamheidscursus te gaan. Hij zal er leren omgaan met ander honden, alsook met andere mensen dan alleen zijn baas. Gezien zijn leergierigheid, zal u er bovendien versteld van staan hoe snel de dwergpincher iets aanleert.

Verzorging

Een Dwergpincher is vrij gemakkelijk te verzorgen. Buiten het feit dat u van tijd tot tijd de nageltjes moet knippen, moet u de dwergpincher slechts sporadisch eens met een rubberen borstel uitkammen. Indien u daarna met een licht vochtig doek over zijn pels wrijft, geeft dit een prachtig glanzend effect.