Herkomst

Duitsland, de streek van Pomeranie, de baltische regio tussen Polen en Duitsland.

Ontstaan en Type

De Dwergkees is een gezelschapshond, een ras die ontstaan is in de 19e eeuw

Deze keeshond pups zijn momenteel beschikbaar

vrouwtjes staan op een bruin/roze tapijtje, de mannetjes op een blauw

Keeshondjes:

        

Pomeriaantjes: 

   

 

 

Karakter van de Dwergkees

Levendig, opgewekt, soms overmoedig, intelligent, leergierig, zeer trouw aan zijn baas en diens gezin, waakzaam, energiek, lief van karakter en niet opdringerig.

Een dwergkees is levendig en héél slim. Het zijn onafhankelijke  hondjes met een sterke wil. Veel mensen worden verliefd op die kleine pluizige pup vanwege zijn voorkomen. bij gehoorzaamheidstraining bijvoorbeeld, leren ze heel snel. Je kan ze ook heel veel trucjes leren.

Zijn Opvoeding

Leer de  dwerg keeshond al vroeg dat hij een paar keer mag blaffen als er iets aan de hand is (deurbel, visite), maar dat hij daarna weer stil moet zijn. Wees hier erg consequent in! Kleine keeshondjes en Dwergkeesjes zijn over het algemeen gemakkelijk op te voeden omdat ze intelligent zijn en snel leren.

Sociale aanleg van de Dwergkees

Soms worden Dwergkees honden en Kleine Keeshonden wat nerveus van al te drukke kinderen. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren verloopt in het algemeen probleemloos. Sommige Keeshonden denken dat ze grote honden zijn en schromen niet een andere grote hond aan te vallen. Bescherm deze ‘dappere’ honden tegen zichzelf.

De Rasstandaard

De schouderhoogte bij de Dwergkeeshond ligt tussen de 18 en de 22 cm. Bij de kleine keeshond varieert de schofthoogte van 23 tot 28 cm. Het volwassen gewicht ligt tussen de 1,5 en tot 5 kg.

Vacht en Kleur

De keeshond heeft lange, uitstaande haren en een dikke ondervacht. De kleur is effen wit, oranje, zwart, bruin of grijs

Verzorging van de Dwergkees

Eens in de twee weken moet u de vacht van de keeshond uitkammen met een zeer grove kam, daarna borstelt u de vacht lichtjes. Werkt u met een (te) fijne kam of kamt u de hond te vaak, dan loopt u het risico dat u de ondervacht beschadigt. Je kan ze ook proper maken met een droge shampoo indien nodig. Droge voeding geven aan je dwergkees is de beste keuze. Een kauwbeentje uit natuurhuid is zéér aan te raden voor zijn gebit

Beweging

Kleine keeshonden en Dwergkeesjes zijn tevreden met korte wandelingen en spelen graag in de tuin, maar ze kunnen u ook kilometers vergezellen zonder moe te worden.