Herkomst en Type

De Cavalier King Charles is een gezelschapshond die afkomstig is uit Groot-Brittannië

Oorsprong

In de Middeleeuwen vond men dikwijls pups van verschillende grootte in de nestjes pasgeboren spaniels. Het is echter pas in de zeventiende eeuw dat, na een zorgvuldige selectie, een soort kleine spaniel is ontstaan, later King Charles genoemd.
In 1926 looft een Amerikaan, Rosswell Eldridge, een prijs uit voor wie hem een king charles kon laten zien met een langere neus. Het is pas in de jaren ’40 dat het ras definitief erkend werd en de term cavalier werd toegevoegd, om de Cavalier King Charles Spaniel te onderscheiden van de King Charles Spaniel.

Deze Cavalier King Charles pups zijn momenteel beschikbaar

vrouwtjes staan op een roze/bruin tapijtje, de mannetjes op een blauw

 

Karakter van de Cavalier King Charles Spaniel

Rustig, beheerst, zeer lief. De Cavalier King Charles Spaniel pup, die een echte kindervriend is, past zich overal perfect aan; appartement, flat, tuin of geen tuin, oud of jong… niets is dit vrolijke koningspareltje vreemd. Het succes van deze aanhankelijke hond is natuurlijk de gemakkelijkheid waarmee hij zich bijvoorbeeld aan het stadsleven aanpast. De Cavalier King Charles kan zich uren op een sofa vleien bij regenweer, dit zonder storend te zijn.
Anderzijds kan je ook uren met hem spelen

Opvoeding en Sociale aanleg van de Cavalier King Charles

Gezien de Cavalier King Charles een leergierig en slim hondje is, verloopt de opvoeding met weinig of geen problemen. U hoeft er dus zeker geen hondenschool mee te volgen.

De Cavalier King Charles pup kan probleemloos met kinderen, andere honden, katten of andere huisdieren samenleven.Daar het een zachtmoedige hond is, is er potentieel voor verlegenheid, dus Cavalier King Charles Spaniel pups hebben veel vroege socialisatie nodig om voor zichzelf een zelfverzekerd temperament uit te bouwen.Cavaliers zijn bijna steeds bereid om te behagen en reageren goed op lof en aanmoedigingen. . . en beloningen! 

Rasstandaard

26 tot 34 cm. 4,5 tot 9 kg. Donkere ogen die niet diep liggen, maar ook niet uitpuilen. De Cavalier king Charles heeft een vrij vlakke schedel en een zwarte neus.

Verzorging

Regelmatig borstelen van de Cavalier king charles (vooral op de borst, oren en tussen de poten), de dode haren en eventueel vuil uit de oren verwijderen.

Voldoende Beweging voor je Cavalier King Charles

De Cavalier King Charles past zich qua beweging volledig aan uw levenswijze aan. Het is dus een zeer gemakkelijk hondje dat in bijna alle situaties past en waarvan U zeer veel genegenheid van zult genieten.Loop of wandel van tijd tot tijd met je volwassen Cavalier King Charles, best ongeveer een uur per dag. Loop of wandel voldoende snel , zodat de hond moet draven om je bij te benen. Dit is een goede training voor hem. Vermijd om met hem agressieve honden te ontmoeten, hij ziet immers ieder dier, iedere mens als een vriend.