Herkomst

Groot-Brittannië

Historiek

De huidige Bull Terrier danken wij aan De engelsman James Hinks, uit Birmingham, die de Old english White terrier kruiste met een Bull dog, alsook met een Greyhound. Dit gaf een even verbazend als indrukwekkend resultaat. Het ras Bull Terrier werd officieel erkend in de 19° eeuw, namelijk rond 1830. De witte variëteit werd gefokt vanaf 1850.

Deze Bull Terrier pups zijn reeds verkocht…

(andere nestjes beschikbaar vanaf 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een roze tapijtje, de mannetjes op een blauw

   bull terrierbull terrierbull terrier

 

Karakter van de Bull Terrier

Trouw, dapper, goede waakhond. Lieve gezinshond, komt in de regel zeer goed overeen met kinderen, maar die zich bij onraad ontpopt als een uitstekende waakhond. Ietwat onstuimig, maar met een goede opleiding is een Bull terrier pup een aanrader voor iedereen die van hem houdt. Hij zal geen problemen veroorzaken met andere honden en of katten, voor zover de Bull Terrier van jongsaf aan ze gewend wordt gemaakt.

Opvoeding van de Bull Terrier

De Bull Terrier is een snel lerende hond, maar kan ook soms wel eigenwijs of eens koppig zijn. Daarom is het heel interessant om voor een aantal lessen naar de hondenschool te gaan, waar de Bull terrier pup getraind wordt op gehoorzaamheid en sociaal zijn met ander honden.
Dit zal u vrij weinig tijd en geld kosten, maar u zal aan die kleine investering jaren plezier beleven. Even naar uw dierenarts bellen om er de in uw omgeving betere hondenschool uit te pikken, is dikwijls de beste oplossing.

De Bull Terrier is een vrij rustige hond, zeker wanneer u er dagelijks een wandeling mee maakt of dat u hem wat in de tuin laat spelen. Als die voorwaarden vervuld zijn, kan u de Bull terrier ook in een flat houden of in een huis zonder tuin

Type hond

Gezelschapshond, waak- en verdedigingshond. Door selectie is de Bull Terrier uitgegroeid tot een gehoorzame, rustige en vriendelijke hond. Hij wordt tegenwoordig nog gebruikt, in Engeland tenminste, als hoeder van schapen en als ongedierteverdelger.

Vacht en Kleur

Bij de Bull Terrier moet de vacht effen kortharig en glad zijn. De toegestane kleuren op tentoonstelling zijn wit, rood, zwartgestroomd, fawn, driekleurig en eveneens black and tan met een ietwat wit. Bij gekleurde (dus niet volledig witte) Bull Terrier exemplaren moet de kleur overheersen en niet het wit.

Rasstandaard

De schouderhoogte van de Bull Terrier varieert van 48 tot 56 cm. en het gewicht ligt meestal van 23 tot 28 kg. Het is belangrijk dat de Bull terrier de indruk wekt een maximum aan substantie te hebben.

Verzorging

Buiten het feit dat u de oren van de Bull terrier pup regelmatig moet schoonmaken en af en toe de vacht moet uitborstelen met een rubberen borstel, zal Uw Bull Terrier U maar héél weinig tijd vragen voor zijn verzorging .