Herkomst

Duitsland

Historiek

Oorspronkelijk werd de boxer gefokt in München uit kruisingen van buldoggen en diende het als jachthond en gevechtshond. Fokkers hebben later gewerkt aan het karakter om uiteindelijk tot een gezinshond te komen.

Deze Boxer pups zijn reeds verkocht…

(andere nestjes beschikbaar op 1 of 8 maart)

vrouwtjes staan op een roze tapijtje, de mannetjes op een blauw

boxer boxer

Karakter van de Boxer

Vriendelijk, vrolijk en speels karakter. Een boxer is enorm nieuwsgierig en leert snel aan. De boxer is enorm gehecht aan het gezin maar soms wantrouwend ten opzichte van vreemden. Het is een heel dynamische hond. De boxer zal zijn huis en iedereen die daarbij hoort, altijd verdedigen. Zeer lief voor kinderen, en gemakkelijk af te richten.

Sociale aanleg en Opvoeding van de Boxer

De boxer staat bekend om het feit dat ze uitstekend met kinderen kunnen omgaan, ze zijn erg vergevingsgezind. Ook soortgenoten en andere huisdieren zijn voor een wel opgevoede en gesocialiseerde boxer geen probleem. Eenmaal dat vreemden het vertrouwen van de boxer gewonnen hebben worden ze met veel enthousiasme onthaald. Een consequente opvoeding is nodig omdat de boxer pup zich vaak onstuimig gedraagt. De boxer is intelligent en leert snel.

Type en Levensduur

De boxer is een waak- en gezelschapshond, die zo gemiddeld 8 – 10 jaar oud wordt.

De Rasstandaard

De schouderhoogte van de boxer ligt tussen de 53 en 63 cm. De boxer weegt tussen de 24 tot 32 kg

Vacht en Kleuren

De boxer heeft een korte vacht die geel, gestroomd en eventueel wit kan zijn. Zwart masker dat beperkt is tot de snuit.

Verzorging

De boxer moet regelmatig geborsteld worden met een rubberen borstel. De huidplooien moeten worden schoongemaakt

Beweging

Wanneer de boxer uitgegroeid is heeft het veel lichaamsbeweging nodig. Boxers zijn dol op spelen en ravotten met huisgenoten, ook balspelletjes en wandelingen behoren tot de favoriete bezigheden. Let wel dat een boxer gevoelig is voor reuma en dus goed moet afgedroogd worden wanneer hij buiten in de regen is geweest. Op warme zomerdagen vertoeft de boxer op een koele, schaduwrijke plek. Een tuin is noodzakelijk voor dit ras.