Herkomst en Ontstaan

Het ras bestaat sinds de Oudheid en is afkomstig uit Frankrijk

Type

De Bordeaux Dog is een gezelschapshond, waak- en verdedigingshond

Deze Bordeaux Dog pups zijn beschikbaar op dit moment

vrouwtjes staan op een bruin/roze tapijtje, de mannetjes op een blauw

 

Karakter van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft een evenwichtig karakter, een echte kindervriend. Hij is rustig en zelfverzekerd, aanhankelijk voor het hele gezin, wantrouwend voor vreemden. De Bordeaux dog is geen blaffer en zal dus enkel blaffen indien het nodig is. Ook is hij oplettend, zeer moedig en enorm hard voor zichzelf op lichamelijk gebied. De Bordeaux Dog schrikt af, en zal bij echte problemen zijn eigendom verdedigen.
Zeer goed af te richten door zijn onbegrensd respect voor zijn baas. Hij zal zijn gezin goed beschermen en het huis goed bewaken.

Opvoeding en Sociale aanleg van de Bordeaux Dog

De Bordeaux dog heeft veel respect voor zijn baasje en het is daarom heel belangrijk hem consequent en op een rustige en rechtvaardige manier op te voeden. Laat hem ook duidelijk merken wanneer u blij bent om zijn prestaties. Als u niet vaak thuis bent is het beter voor een ander ras te opteren dan een Bordeaux omdat hij letterlijk en figuurlijk aan het gezin hangt en afzondering ziet als een straf.

Zijn Levensverwachting

Ze worden meestal van 10 tot 12 jaar oud

Rasstandaard

58 tot 68 cm. 45 tot 55 kg

Vacht en Kleur

De Bordeaux dog heeft een korte en fijne beharing die zijdeachtig is van structuur. Ze bestaan in wildkleur of in mahonierood met een zwart of een rood masker.

Neus

Platte neus die zich dicht bij de ogen bevindt. Ovale ogen die ver uit elkaar staan. De Bordeaux Dog heeft een imposant en gerimpeld hoofd, kleine hangende oren.

Verzorging van de Bordeaux Dog

De vacht van de Bordeaux dog pup en volwassen hond moet regelmatig geborsteld worden, vooral tijdens de rui, met een rubberen borstel om de dode en losse haren eruit te halen. De gezichtsplooien af en toe eens schoonmaken.
De Bordeaux dog pups mogen niet teveel vermoeid worden omdat Bordeaux doggen zoals alle grote honden heel snel groeien en ze veel energie nodig hebben om een sterk beendergestel op te kunnen bouwen. Daarom is een evenwichtige en volledige voeding voor een Bordeaux dog heel belangrijk.

De omgang met andere huisdieren vormt niet echt problemen, als de Bordeaux dog pup er van in het begin aan gewend gemaakt wordt. Tegenover andere honden kunnen ze zich wel enigszins dominant opstellen. Voor kinderen zijn is een Bordeaux Dog erg lief en beschermend. Bezoek wordt gewantrouwd, behalve als zijn baasje zegt dat het in orde is, dan wordt bezoek geaccepteerd.

Beweging

Een paar wandelingen per dag of een Bordeaux Dog laten lopen en spelen in de tuin is in principe voldoende. De Bordeaux dog heeft een gemiddelde behoefte aan beweging.